maandag 22 oktober 2012

Verhuisd naar Vancouver!

IMG_0687

Het is zover: we wonen in Vancouver! Een kleine anderhalf jaar nadat we de knoop doorhakten, en een bruiloft, een immigratieprocedure, een laatste verzengend hete zomer in Montréal, en een monsterverhuizing verder, zijn we eindelijk op de plaats van bestemming. Drie weken na aankomst is de rook een beetje opgetrokken, en begint alles een beetje in te zinken.

Het plan was om in oktober te verhuizen. In het afgelopen half jaar was hiervoor al het een en ander in gang gezet, maar eind augustus begon het in rap tempo concreet te worden. Ik ben naar Vancouver gevlogen om woonruimte te zoeken. In 10 dagen heb ik vanuit een hotel advertenties doorgespit, veel gebeld, en de nodige appartementen bezichtigd. Uiteindelijk heb ik iets gevonden wat aan bijna al onze wensen voldoet: een klein maar modern appartementje in North Vancouver, vlak bij het water, en ideaal tussen stad en bergen in. Een goed gevoel om met het huurcontract op zak weer terug naar Montréal te vliegen. Weer een stap verder.

Ondertussen was Steph begonnen met onze spullen in dozen in te pakken. Ook dat lag goed op schema, totdat bleek dat het verhuisbedrijf alles een week eerder zou komen ophalen dan we hadden verwacht. Dat werd nog even een weekend hard werken om alles op tijd klaar te hebben staan. Ook dit is echter gelukt, waarna we nog drie weken moesten 'kamperen' in ons appartement in Montreal.

Na wat afscheid nemen hier en daar, stapten we 28 september op het vliegtuig voor een enkele reis naar Vancouver, waar we de eerste paar dagen terecht konden bij familie van Steph. Na een eerste trip naar Ikea en het in ontvangst nemen van de sleutel, was 1 oktober de dag van de waarheid. 's Ochtends vroeg zijn we naar ons nieuwe appartement gegaan en stipt om 9 uur stond de verhuiswagen voor de deur met onze spullen uit Montréal. En alles stond nog maar net binnen, toen de vrachtwagen van Ikea aan kwam rijden met onze nieuwe bank en bed. Ook de kabelmonteur kwam netjes op tijd en even later hadden we telefoon, internet en kabel (maar nog geen tv). Nog voor het eind van de ochtend zaten we met een huiskamer vol spullen en konden we beginnen.

En dat viel tegen. Ik had nog de hele week vrij maar had eerlijk gezegd niet verwacht dat ook echt nodig te hebben. Naast schoonmaken en de boel inrichten, moest er ook nog een hoop gekocht en geregeld worden. Maar gaandeweg begon onder de puinhoop 'ons' appartementje zichtbaar te worden, en aan het einde van de week hadden we voor het eerst tijd om even buiten van het ongewoon mooie weer en de prachtige omgeving te genieten.

Al met al is het een behoorlijk stressvolle en energieverslindende periode geweest. Ongelukkigerwijs was het ook nog ontzettend druk op mijn werk. Ook de afgelopen twee weken was ik nog niet veel waard. Maar nu begint het langzaam allemaal een beetje in te zinken: het doel is bereikt. En wat zitten we hier fantastisch! We lopen zo naar de waterkant, de pier op, met het mooiste uitzicht op de skyline van Vancouver. Ook de meeste winkels zijn op loopafstand. De Seabus brengt ons in 12 minuten naar de overkant. En de bergen staan in onze 'achtertuin'. Dit weekend ben ik voor het eerst gaan mountainbiken. Rustig aan, want het was al weer een tijdje geleden, eerst maar eens verkennen. Binnen 10 km van huis kan ik kiezen uit Mount Fromme en Mount Seymour, waar de wereldberoemde North Shore trails liggen. Daar kan ik nu op de fiets heen!

Er moet nog wel het één en ander gebeuren. Hopelijk vindt Steph snel een baan hier. Ik ben nog op zoek naar een auto. We moeten ons sociaal leven hier opnieuw opbouwen, dat gaat uiteraard wel wat tijd kosten. Maar dat geeft niet, we hebben de tijd. We zijn in Vancouver en voorlopig gaan we hier niet meer weg!

5 opmerkingen:

  1. vanuit het vliegtuig laat ik even weten dat ik goed jaloers ben! Wat een prachtig doel hebben jullie gerealiseerd. Ik hoop echt eens langs te kunnen komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een van de mooiste plekken om te mogen wonen. Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw, klinkt helemaal geweldig! Nu lekker genieten daar, de rest komt vanzelf wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super, Niels! En heel leuk om weer een blog van je te lezen. Liefs, Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Niels,

    Zo, dan is toch weer een hele grote wens van jullie in vervulling gegaan!
    Maak er samen wat van en vergeet vooral niet van alles lekker te genieten.

    Het allerbeste en groeten van Rein

    BeantwoordenVerwijderen

Voor reactie zonder inloggen: kies "Naam/URL" en vul alleen je naam in!