dinsdag 1 april 2008

Back to base

Na nog een paar laatste dagen lekker de vakantieganger uitgehangen te hebben in Kaapstad, is het einde van de trip nu echt in zicht (morgen) en ben ik weer terug op mijn lokale basis hier in Johannesburg.

Tokai Forest MTB Trail
Tokai Forest MTB TrailIn het Table Mountain National Park zijn verschillende mountainbikeroutes, maar Tokai is verreweg de meest bekende, en terecht want dit is de beste trail die ik in Zuid-Afrika gereden heb. Met een georganiseerde trip ben ik hier een halve dag aan het fietsen geweest. Tokai Forest is een plantage op een heuvel ten zuiden van de Tafelberg. Er gaat een zandweg slingerend naar boven, en tussen de slingers ligt een duizelingwekkend netwerk van steile smalle paadjes, varierend van makkelijk te rijden tot regelrechte downhilltracks vol stenen, wortels, drop-offs etc. Met de gids zijn we kris kras door dit netwerk gereden. Helaas kon ik maar geen vrienden worden met de op zich niet slechte huurfiets, en was er ook een familie met kinderen in de groep voor wie de technische paden duidelijk wat te hoog gegrepen waren. Toch volop genoten van de geweldige paden, de uitzichten, en natuurlijk de bavianen langs de route. Hier zou ik nog wel eens terug willen komen met mijn eigen fiets.

Lion's Head
Table Mountain seen from Lion's HeadIn het verlengde van de Tafelberg liggen aan de kant van de stad nog twee heuvels, Lion's Head en Signal Hill. De laatste kun je met de auto bereiken, Lion's Head echter is een en al rots op de top dus alleen met het nodige loop-, klim- en klauterwerk bereikbaar. Zaterdagochtend ben ik er vanuit het hostel naartoe gelopen, en ben begonnen aan de klim. Een prachtig pad cirkelt een paar keer om de heuvel heen, met steeds wisselende prachtige uitzichten. Dichter onder de top wordt het pad steeds uitdagender, met hier en daar wat klauterwerk, en wat ladders en kettingen. Eenmaal boven heb je echter rondom uitzicht op Kaapstad, de Tafelberg, de stranden, de oceaan, Robben Eiland etc. Echt prachtig, minstens zo goed als het uitzicht vanaf de Tafelberg. Ik heb hier een half uur van het uitzicht zitten genieten voor ik weer ben afgedaald.

Nog even genieten
De laatste dagen in Kaapstad heb ik nog even lekker van de vakantie en de vrijheid genoten door gewoon lekker helemaal niets te doen, een beetje te lezen, etc. Ik zat in een leuk klein gezellig hostel met leuke mensen, ben met een jongen uit Maleisie uit eten geweest en met een meisje uit Israel naar de film. Een Amerikaans meisje op wereldreis was in Kaapstad voor een stopover op weg naar Zuid-Amerika, en samen hebben we twee dagen vol weten te maken met hangen op terrasjes en parkbankjes, beetje door de stad slenteren etc. Ze was geboren in California dus volop gespreksonderwerpen, en weer een adresje erbij voor straks in de VS. Het blijft me verbazen hoe makkelijk je met andere mensen in contact komt wanneer je alleen reist.

Einde van de trip, op naar de volgende
Het is maar goed dat ik nog even lui kan zijn want de komende weken zullen ongetwijfeld hectisch worden. Volgende week proberen de draad op te pakken op het werk, tussendoor naar de ApacheCon, en over een paar weken zit ik als het goed is al in San Francisco! En dan moet ik ook nog iets verzinnen om Steph in Montreal snel een keer op te zoeken, helaas is dit vanaf San Francisco even ver vliegen als vanaf Amsterdam. Soms zou het handig zijn als je jezelf in tweeen kunt splitsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voor reactie zonder inloggen: kies "Naam/URL" en vul alleen je naam in!