donderdag 2 april 2009

Modder en stroopwafels

Map reading

Hollands glorie in de Bay Area! Door een samenloop van omstandigheden was de eerste week van maart een behoorlijk Nederlandse aangelegenheid. Maar liefst drie keer ben ik in Nederlands gezelschap op de mountainbike er op uit gegaan, in haast Nederlandse weersomstandigheden!

MTBR Dutch Ride

Via het internetforum MTBR had zich een Nederlander gemeld die in de Bay Area op vakantie zou zijn begin maart. Of er hier nog een beetje te mountainbiken valt. Nou, dat valt er, en de forumgasten zijn de beroerdste niet dus kwamen er al snel de nodige uitnodigingen om mee uit rijden te gaan. Er bleken ook de nodige Nederlanders tussen te zitten die hier in de buurt wonen, en zo ontstond het idee om dan maar meteen een Nederlandse meeting te organiseren. Een gezamelijke mountainbiketocht, en daarna Hollandse lekkernijen eten zoals stroopwafels en borrelnootjes. Als locatie werd vastgesteld Soquel Demonstration Forest, een stuk bos in het achterland van Santa Cruz, een stukje ten zuiden van San Francisco.

In de aanloop naar de rit was de weersvoorspelling niet al te best (het kan hier 's winters flink regenen), en haakten er wat mensen af. Een echte Hollander laat zich natuurlijk niet afschrikken door wat regen en modder, dus stapte ik 's morgensvroeg in de auto voor de anderhalf uur durende rit naar Cupertino, ergens in Silicon Valley, waar we afgesproken hadden bij J.L., een Nederlander die hier al jaren woont. Ik kwam precies op de afgesproken tijd aan, en even later kwamen ook Erik, de vakantieganger, en Kees, een collega van J.L. aangereden. Het was inmiddels wat opgeklaard, dus vol goede moed werden alle spullen in de minivan van J.L. geladen en gingen we op weg. Het was nog een klein uurtje rijden, een flink stuk de bossen in. “Demo” is een populaire mountainbikeplek, nu stond er echter slechts een andere auto op het parkeerterrein. Californiers houden niet zo van regen en modder!

Wij gingen echter gewoon op pad, en meteen al moesten we flink klimmen. Het was een flinke klim, hier en daar lekker glibberig door de modder, en Kees presteerde het twee keer zijn ketting te breken. Met het nodige oponthoud kwamen we boven. Nu volgden verschillende singletracks, echte rollercoasters door het bos, geweldig! De modder en nattigheid was snel vergeten. Na wat heen en weer gecross door het bos kwam de topper van de dag: een lange singletrackafdaling waar geen einde aan leek te komen. Erik kon meteen kennismaken met het technische mountainbiken in Californie. Door de modder was het af en toe nog best verradelijk, er werden dan ook de nodige schuivers gemaakt. 500 meter lager kwamen we uitgelaten het bos uitgereden. Nu volgde nog de klim terug naar het parkeerterrein over een lange fireroad. Inmiddels was het toch wel behoorlijk beginnen te regenen, en drijfnat kwamen we terug bij de auto. Het was echter een fantastische rit geweest, en op de terugweg in de auto genoten we na met de meegebrachte stroopwafels en borrelnootjes.

It can be wet in California too!


Annadel State Park met Erik

Donderdagavond kwam Erik zich melden in Petaluma. Hij had in de tussenliggende dagen ook een paar geweldige tochten gefietst met wat krasse knarren uit de begindagen van het mountainbiken in Marin County. De volgende morgen heb ik hem meegenomen naar Annadel State Park, een van de mountainbiketoppers in de North Bay. Het weer was inmiddels flink verbeterd. Na wat oponthoud door problemen met de leenfiets van Erik, reden we het park in. Ondanks het opgeklaarde weer was het nog flink modderig, sommige trails waren complete rivieren geworden! Erik leek het allemaal niets te kunnen schelen, hij genoot van de prachtige omgeving en maakte de ene foto na de andere. De rit was een mooie mix van technische klimmen en afdalingen, en slingerende rollercoastertrails, door bos en door meer open landschap. In de laatste afdaling ging Erik nog even flink onderuit, en kon zo de nodige schaafwonden als souvenir meenemen naar huis. Het hoort erbij!

Marin Headlands met Lars

Op zondag had ik met nieuwe collega Lars afgesproken bij de Golden Gate Bridge. Lars woont sinds kort in San Francisco en heeft zijn mountainbike uit Nederland meegenomen. Samen hebben we een flinke ronde door de altijd mooie Marin Headlands gereden. Ook erg gezellig, lekker in het Nederlands een beetje kletsen over fietsen en over gekke Amerikanen. Lars bleek in het verleden flink fanatiek gemountainbiked te hebben, hij heeft o.a. een Transalp gereden. Inmiddels was de klad er een beetje ingekomen, en op de laatste klim was het kaarsje geloof ik wel uitgegaan bij hem, maar zo'n gezamenlijk tochtje is zeker voor herhaling vatbaar dus dan komt het met die conditie vanzelf wel weer goed Lars!

1 opmerking:

  1. Hoi Niels,
    Leuk, zo'n Dutch tour in the sunny state met regen en "borrelnootjes"?
    Groeten van Rein

    BeantwoordenVerwijderen

Voor reactie zonder inloggen: kies "Naam/URL" en vul alleen je naam in!